Winterswijk en zijn omgeving vallen onder het Nationaal Landschap. In Winterswijk kunt u genieten van de rust en ruimte en tevens genieten van het bruisende centrum. Onthaasten en genieten kunt u dus het beste in Winterswijk.

Culinair genieten

Op culinair gebied heeft Winterswijk veel te bieden. Zowel in het centrum als in het prachtige buitengebied vind je bijzondere restaurants, cafés en lunchgegelegheden. De Restaurants in het centrum kennen een mix aan internationale keukens. Een aantal restaurants valt op vanwege hun bijzondere plek. Midden in de natuur, aan het water en zelfs in een watermolen.

Winkelaanbod

Een winkelaanbod dat afgestemd is op een bezoekersaantal dat het inwonersaantal ver overstijgt. De belangrijkste reden hiervoor is dat Winterswijk enorm populair is bij de oosterburen (Duitsland). Bruisende winkelstraten met als centrale punt de sfeervolle markt op iedere woensdagochtend en zaterdag. Landelijke winkelketens afgewisseld met de hippe en chique lokale winkels.

Wandelen

Een vakantie in het Nationaal Landschap Winterswijk omvat meer dan liefde voor de natuur. Een gastvrije begroeting is standaard en er is altijd gelegenheid voor een goed gesprek.

Houdt u van wandelen? Ook dan zit u goed in Winterswijk. Een prachtige omgeving die zich uitstekend leent om te voet te ervaren. Het buitengebied met hare vele zandwegen en bospaden vraagt om ontdekt te worden. Een georganiseerde wandeling, excursie in natuurgebieden, vooraf beschreven wandelroutes en een geweldig wandelnetwerk waarbij u naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt.

Fietsen

Een afwisselend decor waarin grasland overgaat in houtwallen en waarbij u zich blijft verwonderen over de lichtinval in één van de vele bossen die Winterswijk rijk is. Ideaal om per fiets te ontdekken.

Steengroeve

Een natuurwonder, dat is de Steengroeve. De bodemopbouw is bijzonder gevarieerd en wordt geologisch gezien als het rijkste stuk Nederland. Winterswijk wordt dan ook wel de mozaïekvloer van Nederland genoemd. In de steengroeve komen 240 miljoen jaren oude kalksteenlagen aan de oppervlakte en zijn al meerdere ontbrekende schakels uit de evolutie teruggevonden. Ook de natuur rondom de steengroeve is uniek. De bijzondere oehoe is slechts één van de unieke bewoners van het beschermde natuurgebied.

Bekkendelle

Een zeldzaam gebied in Nederland is de Bekendelle. Een moerasbos met een slingerend beekje erdoor en ligt op loopafstand van de boerderij. In de Bekkendelle hoor je voortdurend kabbelend water door de Boven-Slinge die er dwars doorheen stroomt. Bij regenachtig weer staat het soms helemaal of gedeeltelijk onder water. Wil je hier gaan wandelen, vergeet uw laarzen dan niet!

Het geluk zit ook in kleine dingen. De wijze waarop u overal begroet wordt. De oprechte aandacht die iedereen voor u heeft. De liefde waarmee uw kopje koffie wordt geserveerd. Voor inwoners van Winterswijk allemaal vanzelfsprekend, maar die door bezoekers als zeer bijzonder worden ervaren.

Zet daarom uw zintuigen op scherp en beleef het pure Winterswijk.

Boek nu uw verblijf in de Achterhoek

Bekijk onze tarieven en reserveer nu uw verblijf

RESERVEER NU